1

2

Przepisy

Sorbet bananowy

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 300 minut

porcje: 4 porcje

Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
  2. Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
  3. Wlać mocno schłodzoną wodę.
  4. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
  5. Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: