1

2

Przepisy

Barszcz czerwony z paluszkami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 5 porcji

410 calories kalorie: 410 kcal / porcja

Barszcz czerwony z paluszkami to idealny przepis, który wzbogaci Twój wigilijny stół. Do przygotowania barszczu wykorzystaj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki czemu Twoja zupa będzie miała ciemny kolor i przyjemny aromat. Dodatkowo dodaj do niego czosnek oraz przyprawy, które najlepiej komponują się z barszczem czerwonym – liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Tak przygotowaną zupę podawaj z domowymi paluchami.
Wypróbuj także przepis na barszcz czerwony z pasztecikami >>

składniki:

Liczba porcji:

Paluszki:

Do posmarowania:

Przygotowanie:

  1. Ze składników na paluszki zagnieć ciasto, wstaw na 0,5 godziny do lodówki.
  2. Ciasto jeszcze raz zagnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Następnie pokrój w paski 1 cm x 15 cm. Każdy pasek zroluj.
  3. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj żółtkiem połączonym z mlekiem, posyp solą.
  4. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.C. Wstaw blaszkę z paluszkami do piekarnika i piecz około 20 minut.
  5. Barszcz przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, liść laurowy, ziela angielskie i majeranek.
  6. Odstaw na kilka minut, a następnie przecedź.
  7. Barszcz podawaj z paluszkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: