Żeberka z papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 5

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój na paski z jedną kością.
  2. Posmaruj żeberka keczupem i posyp przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ....
  3. Paprykę umyj. Usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę.
  4. Woreczek wyjmij z górnej części opakowania (uważaj żeby nie zgubić zapinki), przełóż do niego żeberka z papryką.
  5. Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  7. Woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
  8. Podawaj z makaronem z pełnoziarnistej mąki i surówką z białej kapusty.

Opis przepisu:

Wystarczy dorodna czerwona papryka, nieco pikantnego keczupu oraz niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka - i już możemy przyrządzić pyszne, ostre żeberka z papryką. Pieczemy w praktycznym woreczku i podajemy prosto z piekarnika, z ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką - łagodną lub pikantną. Pyszne zarówno z zieloną sałatą ze śmietaną jak porcją pomidorów w occie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?