1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa

5/5 5 31 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 2 porcje

98 calories kalorie: 98 kcal / porcja

Szybka zupa jarzynowa Bukiet Warzyw z różyczkami kalafiora i świeżą zieleniną. Lekka i apetyczna - w sam raz na domowy lunch, lekki obiad lub gorącą kolację. Latem możemy ją podać z kromkami bagietki zapiekanymi z żółtym serem i plastrem pomidora, zimą - z gorącymi pasztecikami z mięsem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę wsyp do 500 ml zimnej wody.
  2. Dodaj kalafiora i gotuj przez 10 minut mieszając.
  3. Dodaj zieleninę.
  4. Rozlej zupę do bulionówek.
  5. Podawaj z grzankami serowymi lub gorącymi pasztecikami z mięsem.

1 wskazówka do przepisu

  • teresa
    A można też dać cebulkę przyduszoną i marchewkę ugotowaną i Cukinię uduszoną

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: