Zupa brokułowa z grzankami i płatkami migdałów

4/5 4 22 5 1
4/5 4 22 5 1
  • Przygotowanie: 13 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  2. Dodaj śmietanę i płatki migdałowe.
  3. Olej wlej na patelnię. Obierz czosnek, przekrój go na pół i wrzuć na patelnię. Przez chwilę podgrzewaj.
  4. W między czasie chleb pokrój w drobną kostkę.
  5. Wrzuć chleb na patelnię z olejem czosnkowym i smaż na chrupko.
  6. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.

Opis przepisu:

Kremowa zupa brokułowa ze śmietaną i płatkami migdałów to doskonały pomysł na rozgrzewający i smaczny obiad dla całej rodziny. Do jej przygotowania wykorzystaj Zupę Brokułową Bukiet Warzyw WINIARY. Podawaj ją z chrupiącymi grzankami czosnkowymi z ciemnego pieczywa, a przed samym podaniem, na wierzchu zrób kleks ze śmietany.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?