składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
- Dodaj śmietanę i płatki migdałowe.
- Olej wlej na patelnię. Obierz czosnek, przekrój go na pół i wrzuć na patelnię. Przez chwilę podgrzewaj.
- W między czasie chleb pokrój w drobną kostkę.
- Wrzuć chleb na patelnię z olejem czosnkowym i smaż na chrupko.
- Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYKremowa zupa brokułowa ze śmietaną i płatkami migdałów to doskonały pomysł na rozgrzewający i smaczny obiad dla całej rodziny. Do jej przygotowania wykorzystaj Zupę Brokułową Bukiet Warzyw WINIARY. Podawaj ją z chrupiącymi grzankami czosnkowymi z ciemnego pieczywa, a przed samym podaniem, na wierzchu zrób kleks ze śmietany.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?