Klopsiki w zalewie octowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 3

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mięsa mielonego lepimy kulki średniej wielkości.
  2. W garnku zagotowujemy wodę następnie wrzucamy klopsiki.
  3. Gotujemy do momentu aż wszystkie wypłyną na wierzch, odcedzamy.
  4. Do garnka wrzucamy wszystkie składniki na zalewę octową. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki i też wrzucamy. Zagotowujemy i  wyłączamy.
  5. Klopsiki wkładamy do słoików. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.
  6. Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 2 dni do lodówki.

Opis przepisu:

Klopsiki w zalewie octowej idealnie nadają się na mięsną przekąskę. Możesz je serwować w pojedynkę, jednak równie dobrze komponują się z kiszonymi ogórkami lub krojonymi kawałkami pomidorów. Zobacz, jak zrobić to minimalistyczne danie i zaskocz najbliższych nowym przepisem wykorzystującym mięso mielone. Smakowitość!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?