1

2

Przepisy

Marchewka zasmażana

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Doskonały dodatek do obiadu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obrane marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka. Do marchewki wlać wodę i dodać trochę Ziarenek Smaku. Marchewkę ugotować do miękkości, trwa to kilka minut.
  2. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Przygotowaną zasmażkę dodać do marchewki i szybko rozmieszać.
  3. Do marchewki dodać też ocet, cukier i resztę masła. Wszystko wymieszać i smażyć dalej razem, aż zgęstnieje.
  4. Podawać np. jako dodatek do obiadu. Można ją dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: