1

2

Przepisy

Sałatka z marynowanymi śliwkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 3 porcje

Doskonały dodatek do obiadu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę umyć, lekko osuszyć.
  2. Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w półplasterki ogórka.
  3. Śliwki wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać je również do sałaty.
  4. Wszystko wymieszać i oprószyć solą i pieprzem.
  5. Przygotować gładki sos z zalewy od śliwek, oleju i musztardy.
  6. Sos dodać do sałatki i lekko wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: