1

2

Przepisy

Zapiekanka z patelni

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

515 calories kalorie: 515 kcal / porcja

Przyrumienione na patelni ziemniaczki, smażone z cebulą, kiełbasą i fasolką szparagową z dodatkiem jajek to wspaniały pomysł na obiad z rodziną. Polecamy podawać z Ketchupem Łagodnym WINIARY. Smacznego! :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i cebule obierz, pokrój w cienkie plastry.
  2. Ziemniaki smaż na oleju często mieszając około 20 minut.
  3. Gdy będą lekko przyrumienione i miękkie przełóż je (bez tłuszczu) na talerz.
  4. Dodaj cebule, zeszklij i dodaj kiełbasę pokrojoną w paseczki, podsmaż.
  5. Dodaj ziemniaki i fasolkę, dokładnie połącz, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Jajka wbij do miseczki, rozbij widelcem i połącz z zawartością patelni.
  7. Smaż na bardzo małym ogniu około 5 minut, aby było lekko ścięte.
  8. Przełóż na talerz, przykryj patelnią, zsuń z talerza na patelnię na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
  9. Przełóż na talerz, pokrój na trójkąty i podawaj z Sosem Włoskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: