Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Dewolaj z piersi indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 7

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.
  2. Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.
  3. Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.
  4. Zawijałam pierś, maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej. Smażyłam na oleju rzepakowym.
  5. Podawałam zaraz po upieczeniu.

Opis przepisu:

Mięso z indyka doceniane jest przez wszystkich smakoszy delikatnych potraw. Zobacz, jak stworzyćdewolaj z piersi indyka. Jest to danie, które zachwyci Cię swoją fakturą, a także złocistą i lekko chrupiącą panierką. Na szczególną uwagę zasługuje przede wszystkim roztopiony ser żółty oraz pikle będące zaskakującym dodatkiem do mięsa. Sprawdź całą gamę smaków zamkniętych w prostym dewolaju!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?