Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ryba ze szpinakiem

  • Ryba ze szpinakiem
  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 175 kcal / 1 porcję

Pieczone roladki rybne z sokiem z cytryny i koperkiem, podawane z ziemniakami puree na szpinaku z czosnkiem, cebulką, jogurtem i Kostką warzywną do smaku.

Spróbuj także z sosem szpinakowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.
  2. Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.
  3. Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.
  4. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.
  5. Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.
  6. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
  7. Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.
  8. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut.
  9. Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.
Kalorie: 700 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 grudnia 2014
    kawe

    nie wszyscy lubia szpinak :)

    +0
  • 19 lutego 2012
    duzers1

    czy szpinak poprawia humor? mam nadzieję, że tak ;)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ryba ze szpinakiem

Wydrukuj przepis

Ryba ze szpinakiem

Zgłoś przepis do moderacji