1

2

Przepisy

Ryba ze szpinakiem

5/5

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 175 kcal / porcja

Pieczone roladki rybne z sokiem z cytryny i koperkiem, podawane z ziemniakami puree na szpinaku z czosnkiem, cebulką, jogurtem i Kostką warzywną do smaku.

Spróbuj także z sosem szpinakowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.
  2. Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.
  3. Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.
  4. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.
  5. Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.
  6. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
  7. Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.
  8. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut.
  9. Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: