Naleśniki z boczkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 36 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

naleśniki:

Przygotowanie:

  1. Boczek zmiel w maszynce do mięsa, zrumień na suchej patelni.
  2. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekaj drobno.
  3. Do boczku na patelni dodaj olej, cebulę i czosnek, zrumień i ostudź.
  4. Boczek dopraw do smaku pieprzem.
  5. Naleśniki: Jajka wbij do naczynia, dodaj mleko, zmiksuj.
  6. Dodawaj stopniowo przesianą mąkę, sól i połowę smażonego boczku.
  7. Na patelni usmaż 8 naleśników, każdy posyp pozostałym boczkiem i zwiń w rulon.
  8. Podawaj tuż po przygotowaniu z Ketchupem Ostrym Chilli WINIARY.

Opis przepisu:

Naleśniki z boczkiem? Czemu nie! Pyszne i pożywne danie z podsmażonym boczkiem, cebulką i czosnkiem, które doskonale komponuje się z Ketchupem Ostrym WINIARY. A dla fanów czosnku, proponujemy Sos czosnkowy lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?