1

2

Przepisy

Kotlet wieprzowy z ziemniakami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

501 calories kalorie: 501 kcal / porcja

Kotlet wieprzowy z ziemniakami to pyszny, prawdziwie polski "obiad z patelni". Kotlety oraz smażone ziemniaczki wystarczy doprawić tylko drobiową Kostką do smaku. Do tego gęsty, aromatyczny dip ze śmietankowego sera i posiekanej świeżej zieleniny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij przez folię.
  2. Połowę kostki pokrusz i natrzyj kotlety. Oprósz pieprzem i usmaż na 3 łyżkach oleju.
  3. Ziemniaki obierz, umy i pokrój na dość grube cząstki.
  4. Zagotuj wodę, wrzuć ziemniaki i gotuj przez 7 minut,
  5. Odsącz, skrop pozostałym olejem i smaż na rumiano.
  6. Dopraw pozostałą kostką.
  7. Serek wymieszaj z  zieleniną, dopraw sola i pieprzem.
  8. Tak przygotowany serek podawaj do ziemniaków i mięsa.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • KAROLEK7
    nie mam doświadczenia z takim używaniem bulionów... nie mam też pomysłu na jutrzejszy obiad, więc chyba zaryzykuję ;)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: