Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kotlet wieprzowy z ziemniakami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 32 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij przez folię.
  2. Połowę kostki pokrusz i natrzyj kotlety. Oprósz pieprzem i usmaż na 3 łyżkach oleju.
  3. Ziemniaki obierz, umy i pokrój na dość grube cząstki.
  4. Zagotuj wodę, wrzuć ziemniaki i gotuj przez 7 minut.
  5. Odsącz, skrop pozostałym olejem i smaż na rumiano.
  6. Dopraw pozostałą kostką.
  7. Serek wymieszaj z zieleniną, dopraw solą i pieprzem.
  8. Tak przygotowany serek podawaj do ziemniaków i mięsa.

Opis przepisu:

Kotlet wieprzowy z ziemniakami to pyszny, prawdziwie polski "obiad z patelni". Kotlety oraz smażone ziemniaczki wystarczy doprawić tylko drobiową Kostką do smaku. Do tego gęsty, aromatyczny dip ze śmietankowego sera i posiekanej świeżej zieleniny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • KAROLEK7
    nie mam doświadczenia z takim używaniem bulionów... nie mam też pomysłu na jutrzejszy obiad, więc chyba zaryzykuję ;)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?