1

2

Przepisy

Grillowany burger

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

186 calories kalorie: 186 kcal / porcja


Soczysty grillowany burger wołowy z cebulą, doprawiony WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek i słodką (lub ostrą) papryką to dobry pomysł na urozmaicenie spotkań przy grillu. Bułkę podgrzewamy na ruszcie i podajemy burgery z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. Do tego wielowarzywna sałatka z pomidorów, kolorowej papryki, ogórków kiszonych, kukurydzy i cebuli. Kto lubi, może podać też burgery wołowe z podsmażanymi z cebulą pieczarkami lub z dodatkiem grillowanych warzyw (pomidorów, papryki, cukinii).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wołowinę połącz z cebulą i olejem.
  2. Dopraw Przyprawą w płynie, solą, pieprzem i papryką.
  3. Wymieszaj całość dokładnie.
  4. Uformuj 4 burgery.
  5. Rozgrzej ruszt lub patelnię grillową.
  6. Piecz burgery przez około 10 minut.
  7. Bułki przekrój.
  8. Burgery podawaj w bułce z Sosem barbecue.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • FARMAZON
    W SOBOTE IMPREZA NA TARSIE IW KOŃCU WIEM CO PODAĆ GOŚCIOM ABY UROZMAICIĆ JADŁOSPIS
  • madz1ol
    Pyszny i prosty w wykonaniu przepis. Ze wzgledu na to, ze mieso jest grillowane, mozna je zaliczyc dlowersji light, dla miesozercow liczacych kalorie. Przyprawy cudownie komponuja sie z miesem, nadajac mu delikatny a zarazem wyrazny posmak. Goraco polecam

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: