Barszczyk czerwony z soku z buraków

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki czerwone należy obrać i wycisnąć z nich sok - potrzebujemy około 500 ml.
  2. Bulion doprowadzamy do zagotowania, a następnie wlewamy otrzymany sok z buraków,
  3. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy zieloną pietruszkę, Doprawiamy do smaku wg uznania na pikantnie bądź łagodnie.
  4. Podajemy z uszkami bądź z krokietami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?