Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Uszka z suszonymi grzybami

1.jpg
  • 1.jpg
  • 201209153254.jpg
  • 201209153256.jpg
  • 201209153263.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 201209153267.jpg
  • 201209153269.jpg
  • 1.jpg
  • 201209153254.jpg
  • 201209153256.jpg
  • 201209153263.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 201209153267.jpg
  • 201209153269.jpg
  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Uszka na wigilię

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Farsz: do garnka wsypujemy grzybki, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości przez około 25 minut,
  2. to samo czynimy z kapustą kiszoną. Wsadzamy do garnka i gotujemy do miękkości
  3. ugotowane grzyby wyciągamy z wody
  4. Grzyby i kapustę należy zmielić w maszynce do mięsa
  5. przyprawiamy do smaku solą pieprzem i sosem sojowym.
  6. Z mąki, soli i gorącej wody należy przygotować ciasto na uszka - dokładnie je wyrabiamy i wałkujemy. Na formie do uszek układamy rozwałkowany płat ciasta, wypełniamy otwory farszem, przykrywamy całość kolejnym płatem ciasta i przewałkujemy.
  7. Gotowe uszka należy ugotować w osolonej wodzie.
  8. Uszka do barszczyku wigilijnego można jeść na zimno i ciepło
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 5 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Uszka z suszonymi grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Uszka z suszonymi grzybami

Wydrukuj przepis

Uszka z suszonymi grzybami

Zgłoś przepis do moderacji