1

2

Przepisy

Makaron w sosie warzywno-drobiowym

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

443 calories kalorie: 443 kcal / porcja

Makaron w sosie warzywno-drobiowym to oryginalne połączenie mięsa i warzyw z nutą owoców. Ugotowany w Rosole drobiowym WINIARY makaron (świderki, rurki lub wstążki – jak kto woli), łączymy z podsmażonymi paseczkami fileta z kurczaka, papryką, porem i... kawałkami ananasa z puszki. Słodko-słony sos do potrawy przygotowujemy z zalewy z ananasa oraz Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY. Danie podajemy na obiad, udekorowane paseczkami papryki i gałązką ozdobnej pietruszki.Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowego.
  2. Mięso pokrój w paski.
  3. Pory i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa.
  4. Podsmaż na tłuszczu przez ok. 5 minut.
  5. Ananasy osącz z zalewy, pokrój.
  6. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 8 łyżkach zalewy z ananasów.
  7. Makaron połącz z mięsem i warzywami.
  8. Dodaj ananasy, mąkę ziemniaczaną i Przyprawę w płynie.
  9. Zagotuj, dopraw pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: