Różowy dżem z kabaczka

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 20

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kabaczka obierz, zetrzyj na tarce (lub rozdrobnij w robocie).
  2. Wrzuć do rondla o grubym dnie i wsyp cukier. Gotuj 30 minut, co chwilę mieszaj.
  3. Z cytryny wyciśnij sok i dodaj do cukinii, gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Do wrzącego dżemu wsyp galaretki, zamieszaj żeby się dobrze rozpuściły.
  5. Dżem nałóż do wyparzonych słoików, zakręć i postaw do góry dnem, przykryj kocem i zostaw do ostygnięcia. Następnie przechowuj w spiżarni.

Opis przepisu:

Szybkie i pyszne przetwory? Różowy dżem z kabaczka to propozycja idealna dla Ciebie? Za smak dżemu odpowiada Galaretka truskawkowy smak WINIARY, która z dodatkiem soku z cytryny tworzy niezapomniany duet. Zobacz, jak pięknie może się prezentować się kabaczek w formie dżemu i zaserwuj swojej rodzinie niezapomnianych smakowych wrażeń!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?