Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bagietka z szynką i warzywami na ciepło

DSCF2813.JPG
  • DSCF2813.JPG
  • bagietka 3.jpg
  • Bagietka1.jpg
  • DSCF2802.JPG
  • DSCF2809.JPG
  • DSCF2813.JPG
  • bagietka 3.jpg
  • Bagietka1.jpg
  • DSCF2802.JPG
  • DSCF2809.JPG
  • czas Łączny czas: 25 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smaczny sposób na kolację.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Szynkę kroimy na paseczki, ogórki i pomidory na półplasterki. Cebulę obieramy i siekamy w piórka.
  2. Bułeczki dzielimy na dwie części odcinając górną cześć (gdy mamy bagietkę dzielimy ją tez na połowę na 2 bułeczki)
  3. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach lub gdy mamy ser w plasterkach kroimy na drobną kosteczkę.
  4. Majonez dekoracyjny Winiary mieszamy z ketchupem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dolną połowę bułek smarujemy sosem, następnie układamy szynkę na całej długości,potem pomidory i ogórki na zmianę,smarujemy drugą warstwę naszym sosem, układamy cebulę i posypujemy serem.
  5. Zamykamy drugą częścią bułeczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (ok.200st) na kilka minut, aż bułeczki będą chrupiące. Smacznego
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bagietka z szynką i warzywami na ciepło
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bagietka z szynką i warzywami na ciepło

Wydrukuj przepis

Bagietka z szynką i warzywami na ciepło

Zgłoś przepis do moderacji