1

2

Przepisy

Bagietka z szynką i warzywami na ciepło

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Smaczny sposób na kolację.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę kroimy na paseczki, ogórki i pomidory na półplasterki. Cebulę obieramy i siekamy w piórka.
  2. Bułeczki dzielimy na dwie części odcinając górną cześć (gdy mamy bagietkę dzielimy ją tez na połowę na 2 bułeczki)
  3. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach lub gdy mamy ser w plasterkach kroimy na drobną kosteczkę.
  4. Majonez dekoracyjny Winiary mieszamy z ketchupem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dolną połowę bułek smarujemy sosem, następnie układamy szynkę na całej długości,potem pomidory i ogórki na zmianę,smarujemy drugą warstwę naszym sosem, układamy cebulę i posypujemy serem.
  5. Zamykamy drugą częścią bułeczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (ok.200st) na kilka minut, aż bułeczki będą chrupiące. Smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: