Śledzie z grzybami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
  2. Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
  4. Dodaj grzyby.
  5. Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
  7. Połącz z grzybami, ostudź.
  8. Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Pyszne śledzie z grzybami powinny postać po przyrządzeniu, bo najlepsze są na drugi dzień. Oryginalny smak nadaje potrawie sos, przyrządzony z podsmażonej na maśle cebuli z dodatkiem gotowanych suszonych grzybów, miodu i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podajemy na zimno, jako przystawkę, z chrupiącą bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?