1

2

Przepisy

Śledzie z grzybami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

222 calories kalorie: 222 kcal / porcja

Pyszne śledzie z grzybami powinny postać po przyrządzeniu, bo najlepsze są na drugi dzień. Oryginalny smak nadaje potrawie sos, przyrządzony z podsmażonej na maśle cebuli z dodatkiem gotowanych suszonych grzybów, miodu i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Podajemy na zimno, jako przystawkę, z chrupiącą bagietką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, a następnie namocz na około 60 minut, odsącz.
  2. Grzyby namocz (najlepiej na kilka godzin), gotuj 15 minut, odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Cebule obierz i pokrój w plastry, zeszklij na maśle.
  4. Dodaj grzyby.
  5. Duś przez chwilę, dodaj miód, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Śledzie odsącz i pokrój na porcje.
  7. Połącz z grzybami, ostudź.
  8. Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: