Jabłko pieczone w mikrofalówce

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 1

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłko myjemy i wydrążamy z jabłek gniazdo nasienne, zostawiając spód jabłek nienaruszony.
  2. W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.
  3. Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.
  4. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.

Opis przepisu:

Jeden z najbardziej aromatycznych deserów, jakie możemy zrobić we własnej kuchni. Połączenie jabłka, cynamonu, żurawiny i rodzynek sprawia, że ślinka cieknie na samą myśl. Do tego danie jest szybkie w przygotowaniu – po kilku minutach możemy się cieszyć zapachem pieczonego jabłka unoszącym się w pomieszczeniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?