1

2

Przepisy

Sałatka śledziowa z fasolą

5/5 5 20 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 240 minut

porcje: 6 porcji

234 calories kalorie: 234 kcal / porcja

Inspiracji na kolorowe sałatki nigdy dość! Tym razem śledzie i dwa rodzaje fasoli, to się nazywa uczta dla miłośników warzyw strączkowych! Sałatka śledziowa z fasolą to dobry pomysł na świąteczne menu. Do dania wykorzystaj ogórki korniszony, fasolę czerwoną i zieloną, a do smaku dodaj koperek. Wszystkie składniki połącz za pomocą Majonezu Omega 3:6 WINIARY. Sałatkę śledziową możesz serwować w Wigilię, jako przekąskę – dobrze komponuje się z dodatkiem pieczywa. Śledzie z fasolą mogą być zarówno dodatkiem do dania, przekąską, jak i samodzielnym daniem – wszystko zależy od tego, ile masz ochotę ich zjeść ;)
Zobacz pomysły na wigilijne sałatki >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
  2. Wyjmij z mleka, przepłucz i pokrój w paseczki.
  3. Ogórki i cebulę pokrój w paseczki.
  4. Fasolę zieloną i czerwoną odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
  5. Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dopraw ją pieprzem.
  6. Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: