Sałatka śledziowa z fasolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
  2. Wyjmij z mleka, przepłucz i pokrój w paseczki.
  3. Ogórki i cebulę pokrój w paseczki.
  4. Fasolę zieloną i czerwoną odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
  5. Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dopraw ją pieprzem.
  6. Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.

Opis przepisu:

Inspiracji na kolorowe sałatki nigdy dość! Tym razem śledzie i dwa rodzaje fasoli, to się nazywa uczta dla miłośników warzyw strączkowych! Sałatka śledziowa z fasolą to dobry pomysł na świąteczne menu. Do dania wykorzystaj ogórki korniszony, fasolę czerwoną i zieloną, a do smaku dodaj koperek. Wszystkie składniki połącz za pomocą Majonezu Omega 3:6 WINIARY. Sałatkę śledziową możesz serwować w Wigilię, jako przekąskę – dobrze komponuje się z dodatkiem pieczywa. Śledzie z fasolą mogą być zarówno dodatkiem do dania, przekąską, jak i samodzielnym daniem – wszystko zależy od tego, ile masz ochotę ich zjeść ;)
Zobacz pomysły na wigilijne sałatki >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?