Deser mascarpone z borówkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Na mus z borówek

Krem mascarpone

Dekoracja

Przygotowanie:

  1. Borówki zasypujemy cukrem, gotujemy około 10 minuty na średnim ogniu. Dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy. Dokładnie miksujemy. Przekładamy do 6 pucharków o pojemności 150 ml.
  2. Śmietanę miksujemy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ciągle miksując na niewielkich obrotach, dodajemy mascarpone.Rozkładamy na musie z borówek.
  3. Na środku nakładamy spory kleks sosu deserowego. Przybieramy suszonymi wiśniami.

Opis przepisu:

Bardzo prosty przepis na efektowny deser, którym podbijecie serca i podniebienia Waszych gości.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?