1

2

Przepisy

Pasztet z papryką

4/5

przygotowanie: 35 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 12 porcji

kalorie: 357 kcal / porcja

Prawdziwa gratka dla wielbicieli wszelkiego rodzaju mięs - pieczony pasztet z łopatki wieprzowej, boczku i wątróbek drobiowych, z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone, aromatycznych przypraw oraz czerwonej papryki. Pasztet z mięsa i papryki to przekąska, która sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, na kanapkę i bez dodatków.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.
  2. Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.
  3. Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.
  4. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.
  5. Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.
  6. Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…
  7. Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.
  8. Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
  9. Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.
  10. Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.
  11. Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
  12. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.
  13. Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: