1

2

Przepisy

Kulebiak z rybą

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 8 porcji

404 calories kalorie: 404 kcal / porcja

Przysmak do czerwonego barszczu: ciasto francuskie, zapiekane z farszem z gotowanej tołpygi, jaj na twardo, kaszy manny, ryżu i pieczarek.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Filet ugotuj w bulionie, obierz z ości.
  3. Ryż ugotuj i odsącz.
  4. Pieczarki i por oczyść, pokrój drobno i podsmaż na oleju.
  5. Jajka pokrój w dużą kostkę.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki.
  7. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.
  8. Ciasto francuskie rozłóż, a na nim ułóż wałek z farszu.
  9. Złóż dłuższe brzegi do środka i zawiń końce.
  10. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jakiem.
  11. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  12. Piecz przez 40-45 minut.
  13. Ciasto pokrój i podawaj z filiżanką Czerwonego barszczu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: