1

2

Przepisy

Grillowane kotlety z szynki

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 135 minut

porcje: 4 porcje

548 calories kalorie: 548 kcal / porcja

Grillowane kotlety z szynki - soczyste, pachnące ziołami prowansalskimi - trzeba zamarynować na dwie godziny przed pieczeniem w oleju z Przyprawą do zup, miodem, słodką papryką, ziołami i Ziarenkami Smaku. Kładziemy na ruszt na kwadrans i podajemy z Sosem tatarskim i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami. Do tego chrupiąca, warzywna sałatka lub porcja sałaty lodowej z gęstym dipem majonezowym lub twarożkowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 8 porcji, lekko rozbij przez folię.
  2. Przyprawę w płynie, olej, miód, paprykę i przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz ze sobą.
  3. Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  4. Mięso posmaruj marynatą z obu stron i włóż na 2 godziny do lodówki.
  5. Mięso smaż na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
  6. Podaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: