Grillowane kotlety z szynki

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 8 porcji, lekko rozbij przez folię.
  2. Przyprawę w płynie, olej, miód, paprykę i przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz ze sobą. Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  3. Mięso posmaruj marynatą z obu stron i włóż na 2 godziny do lodówki.
  4. Mięso smaż na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
  5. Podaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Grillowane kotlety z szynki – soczyste, pachnące ziołami prowansalskimi – trzeba zamarynować na dwie godziny przed pieczeniem w oleju z Przyprawą do zup, miodem, słodką papryką, ziołami i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kładziemy na ruszt na kwadrans i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami. Do tego chrupiąca, warzywna sałatka lub porcja sałaty lodowej z gęstym dipem majonezowym lub twarożkowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?