Ciasto renklodowo- kokosowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 20

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Masa renklodowa

Beza kokosowa

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia
  2. Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
  3. Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
  4. Ciasto wyłóż do formy
  5. Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
  6. Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
  7. Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
  8. Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
  9. Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
  10. Piecz około 45 minut.
  11. Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.

Opis przepisu:

Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARYProszku do pieczenia WINIARY. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, Bitej śmietany WINIARY lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?