Karp w śmietanie z cebulką

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.
  2. Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę.
  3. Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie. Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.

Opis przepisu:

Ryby stanowią świetny składnik przystawek, które coraz śmielej wkraczają na polskie stoły. Karp w śmietanie z cebulką to jedna z takich propozycji, które na długo zostaną w naszej pamięci. Z powodzeniem może pełnić rolę zarówno wspomnianej przystawki, jak i dania głównego albo kolacji. Niezależnie od pory dnia – smakuje zawsze świetnie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?