Tradycyjny wigilijny karp smażony

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę patroszymy, dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Karpia kroimy na porcje (na dzwonka lub płaty).
  2. Na talerz wybijamy jajka. Rozmącamy i lekko solimy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Kawałki karpia zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
  3. Przygotowaną rybę układamy na patelni z rozpuszczonym masłem. Smażymy na niewielkim ogniu, na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Kto z nas nie czeka na karpia przez cały rok? Tradycyjny wigilijny karp smażony to przepis, który z pewnością każdy z nas doskonale zna. Sprawdź jaki my mamy sposób na tradycyjnego karpia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?