1

2

Przepisy

Sałatka z zupki chińskiej

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 5 porcji

Szybka sałatka z zupki chińskiej

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ja użyłam zupki chińskiej Knorra - o smaku "Kurcze Pieczone". Zupki chińskie łamię i wsypuję do miski. Wsypuję tylko jedną przyprawę dołączoną do zupek. Zalewam wrzątkiem, mieszem i chwilę czekam aż makaron spulchnieje. W tym czacie do miski wrzucam twaróg i tuńczyka z puszki - mój tuńczyk był w oleju więc olej odlałam. Ogórka małosolnego - średniej wielkości - kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do reszty. Wsypuję gotowy (najlepiej lekko wystudzony) makaron i dodaję majonez. Całość dokładnie mieszam i gotowe. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw. Sałatkę można jeść osobno lub jako pastę na pieczywko.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • DiablicaWKuchni
    Jakiś czas temu kupiłam sam makaron typowy dla zupek chińskich, właśnie w celu wyczarowania sałatki. Jadłam, a później przyrządzałam w domu wersję z kurczakiem, liczę, że i ta zachwyci podniebienia

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: