Sałatka z zupki chińskiej

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ja użyłam zupki chińskiej o smaku "Kurcze Pieczone". Makaron z zupek łamię i wsypuję do miski. Wsypuję tylko jedną przyprawę dołączoną do zupek. Zalewam wrzątkiem, mieszam i chwilę czekam aż makaron będzie miękki.
  2. W tym czacie do miski wrzucam twaróg i tuńczyka z puszki - mój tuńczyk był w oleju więc olej odlałam.
  3. Ogórka małosolnego - średniej wielkości - kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do reszty. Wsypuję gotowy (najlepiej lekko wystudzony) makaron i dodaję majonez.
  4. Całość dokładnie mieszam i gotowe. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw. Sałatkę można jeść osobno lub jako pastę na pieczywo.

Opis przepisu:

Myślisz, że zupka chińska ma tylko jedno zastosowanie? Mylisz się! Sprawdź nasz przepis na sałatkę z zupki chińskiej! Zrobisz ją w bardzo łatwy i szybki sposób, a w dodatku do jej stworzenia nie będziesz potrzebować dużej ilości składników!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • DiablicaWKuchni
    Jakiś czas temu kupiłam sam makaron typowy dla zupek chińskich, właśnie w celu wyczarowania sałatki. Jadłam, a później przyrządzałam w domu wersję z kurczakiem, liczę, że i ta zachwyci podniebienia

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?