Sałatka z porem i czerwoną fasolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 96 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 96 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pora dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy pora w cienkie plasterki. Chwilę zaparzamy warzywo w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
  2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki także kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka z porem i czerwoną fasolą to doskonały pomysł na przystawkę, dodatek do obiadu lub na kolację. Zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób. W dodatku wszystkie składniki potrzebne do jej zrobienia są dostępne niemal w każdym sklepie! Sprawdź nasz przepis na sałatkę z porem i czerwoną fasolą!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?