Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos cztery sery dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
  2. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  3. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i szczypiorkiem.
  4. Mięso dopraw solą, pieprzem i uformuj 12 pulpecików.
  5. Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Wrzuć pulpeciki i gotuj 20 minut.
  6. Pulpeciki wyjmij z wywaru i polej przygotowanym sosem.
  7. Podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Przedstawiamy Sos cztery sery Italia WINIARY w roli aromatycznej pierzynki dla pulpecików drobiowych! Podaj pełnowartościowy, smaczny i bardzo aromatyczny obiad i ciesz się radością wymalowaną na twarzach Twoich bliskich! Pulpeciki drobiowe w sosie serowym najpiękniej prezentują się z ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?