Kalafior zapiekany w sosie serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 40 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 33 min.

  • Porcje 4

5/5 5 40 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody, Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  2. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  3. Kalafiora podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 5-8 minut. Odsącz.
  4. Ułóż w naczyniu do zapiekania, zalej przygotowanym sosem. Posyp serem, bułką tartą i wiórkami masła.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.

Opis przepisu:

Blanszowane różyczki kalafiora, zapiekane w Sosie cztery sery Italia WINIARY, posypane żółtym serem, tartą bułką i wiórkami masła. Kalafior zapiekany w sosie serowym to danie, które na pewno zasmakuje najmłodszym domownikom. Sprawdzi się w formie przekąski lub jako ciekawy dodatek do obiadu. Całość możesz dodatkowo posypać siekana natka pietruszki lub szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?