Mintaj w złocistej panierce

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 3

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mrożone filety odstawiamy na noc. Rybę myjemy i osuszamy.
  2. Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.
  3. Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Mintaja można przygotowywać na wiele sposobów. Do najbardziej popularnego i najbardziej smakowitego sposobu zalicza się jednak mintaja w złocistej panierce. Ten sposób przyrządzania ryby przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym smakoszom! Idealnie będzie się komponować z frytkami lub szpinakiem i sosem koperkowym. Sprawdzi się też jako ryba po grecku. Sprawdź nasz przepis na mintaja w złocistej panierce!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?