Domowe flaczki drobiowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
  2. Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy i gotujemy do miękkości.
  3. Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
  4. Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
  5. Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
  6. Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.

Opis przepisu:

Domowe flaczki drobiowe to coś dla miłośników mięsa, bowiem zupę przygotowujemy aż z 3 jego rodzajów! Domowe flaczki drobiowe przyprawiamy aromatycznymi dodatkami, m.in. majerankiem czy Przyprawą w płynie MAGGI. Aby flaczki były jeszcze bardziej sycące, podawaj je z pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?