Makaron z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
  2. Cebulę, por i pieczarki oczyść, pokrój w plastry.
  3. Cebulę i por zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Dodaj szpinak i pieczarki, podlej 5 łyżkami wody i duś do miękkości warzyw.
  5. Następnie dodaj śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  6. Szynkę pokrój w paseczki, dodaj do warzyw.
  7. Zawartość patelni połącz z makaronem i podawaj od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Makaron z warzywami to kompozycja świderków z pysznym, śmietanowym sosem z podsmażanym porem z cebulą, szpinakiem i pieczarkami oraz paseczkami drobiowej szynki. Całość doprawiona prosto świeżym czosnkiem i przyprawą Ziarenka Smaku. Kto lubi, może pieczarki przesmażyć na osobnej patelni (ze szczyptą Ziarenek) i dodać do makaronu tuż przed podaniem.

Spróbuj także z sosem marchewkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?