1

2

Przepisy

Kalafior w cieście

5/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 368 kcal / porcja

Niebanalna jarzynka: blanszowane różyczki kalafiora, smażone na oleju w lekkim cieście, przyprawionym Ziarenkami Smaku. Kalafior w cieście możesz podać jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielną przekąskę, którą najlepiej podać z sosami lub dipami. Do kalafiora nada się doskonale lekko pikantny Sos chili WINIARY lub Sos czosnkowy WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Z jajek, mąki i mleka przygotuj ciasto. Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz do smaku.
  2. Kalafiora podziel na różyczki.
  3. Zagotuj wodę, dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i cukier.
  4. Do wody wrzuć kalafior i gotuj przez około 5 minut.
  5. Odsącz.
  6. Zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: