składniki:
liczba porcji:
Ciasto




Przygotowanie:
- Z jajek, mąki i mleka przygotuj ciasto. Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz do smaku.
- Kalafiora podziel na różyczki.
- Zagotuj wodę, dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i cukier.
- Do wody wrzuć kalafior i gotuj przez około 5 minut. Odsącz.
- Zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYNiebanalna jarzynka: blanszowane różyczki kalafiora, smażone na oleju w lekkim cieście, przyprawionym Ziarenkami Smaku. Kalafior w cieście możesz podać jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielną przekąskę, którą najlepiej podać z sosami lub dipami. Do kalafiora nada się doskonale lekko pikantny Sos chili WINIARY lub Sos czosnkowy WINIARY.
Podobne przepisy: