Kalafior w cieście

5/5 5 49 5 1
5/5 5 49 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Z jajek, mąki i mleka przygotuj ciasto. Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz do smaku.
  2. Kalafiora podziel na różyczki.
  3. Zagotuj wodę, dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i cukier.
  4. Do wody wrzuć kalafior i gotuj przez około 5 minut. Odsącz.
  5. Zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.

Opis przepisu:

Niebanalna jarzynka: blanszowane różyczki kalafiora, smażone na oleju w lekkim cieście, przyprawionym Ziarenkami Smaku. Kalafior w cieście możesz podać jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielną przekąskę, którą najlepiej podać z sosami lub dipami. Do kalafiora nada się doskonale lekko pikantny Sos chili WINIARY lub Sos czosnkowy WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?