Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

placki ziemniaczane ze śmietaną

P1060494.JPG
  • P1060494.JPG
  • P1060489.JPG
  • P1060492.JPG
  • P1060494.JPG
  • P1060489.JPG
  • P1060492.JPG
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Placki ziemniaczane jako dodatek do mięs, gulaszów albo jak w tym przypadku ze śmietaną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki i cebule obierz, zetrzyj na tarce
  2. dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj
  3. Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto
  4. Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce i podawaj z kleksem śmietany
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

placki ziemniaczane ze śmietaną

Wydrukuj przepis

placki ziemniaczane ze śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji