1

2

Przepisy

placki ziemniaczane ze śmietaną

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Placki ziemniaczane jako dodatek do mięs, gulaszów albo jak w tym przypadku ze śmietaną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i cebule obierz, zetrzyj na tarce
  2. dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj
  3. Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto
  4. Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce i podawaj z kleksem śmietany

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: