Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

placki ziemniaczane ze śmietaną

P1060494.JPG
  • P1060494.JPG
  • P1060489.JPG
  • P1060492.JPG
  • dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj
  • Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto
  • P1060494.JPG
  • P1060489.JPG
  • P1060492.JPG
  • dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj
  • Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Placki ziemniaczane jako dodatek do mięs, gulaszów albo jak w tym przypadku ze śmietaną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki i cebule obierz, zetrzyj na tarce
  2. dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj
  3. Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto
  4. Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce i podawaj z kleksem śmietany
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • ziemniaki (6 sztuk)
  • cebula (2 główki)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • jajko (1 sztuka)
  • mąka (3 łyżki)
  • śmietana (1 łyżka)
  • olej (do smażenia)
  • śmietana (do dekoracji)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

placki ziemniaczane ze śmietaną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

placki ziemniaczane ze śmietaną

Wydrukuj przepis

placki ziemniaczane ze śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji