1

2

Przepisy

Filet w jajku

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 1 porcja

Filet w jajku - fajny sposób na szybki i niedrogi obiad.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacinamy w środku, tak aby powstał większy i cieńszy płat. Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem.
  2. Jajka wybijamy na talerz i rozmącamy. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Przygotowany filet zanurzamy dokładnie w jajku.
  3. Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy z obu stron. Następnie znów zanurzamy filet w jajku i znów kładziemy na tłuszcz. Tak postępujemy do momentu aż wykorzystamy wszystkie jajka. Gotowy, usmażony filet układamy na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: