Sezon grillowy to także sezon na świeże warzywa. Wykorzystaj je do stworzenia doskonałej sałatki, która podkreśli smak karczku, szaszłyków czy kiełbasek. Lekka mieszanka warzyw będzie stanowiła dla nich przeciwwagę i dostarczy niezbędnej porcji witamin. Nasza
letnia sałatka do grilla to propozycja smaczna, szybka i łatwa do wykonania.
Do stworzenia jej podstawowej wersji potrzebne będą:
sałata masłowa, rzodkiewki, szczypiorek, koperek oraz
Majonez Delikatny WINIARY. Przygotuj też sól i pieprz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać do niej inne ulubione warzywa, takie jak pomidorki koktajlowe czy świeże ogórki. Jej wykonanie nie powinno zająć Ci więcej niż 15 minut.
Wszystkie
warzywa dokładnie oczyść.
Sałatę osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Koperek i szczypiorek posiekaj drobno, a następnie wszystkie składniki połącz z
Majonezem Delikatnym WINIARY oraz dopraw solą i pieprzem.
Letnią sałatkę do grilla najlepiej podawaj natychmiast po przygotowaniu. Wtedy liście sałaty zachowają swoją kruchość. Jej łagodny smak dobrze zrównoważy bardziej pikantne przyprawy wykorzystane do przyprawienia mięs. Może też zostać doceniona przez gości, którzy nie gustują mięsie. Pamiętaj, że grill to nie jedyna okazja, by wykorzystać ten przepis. Równie dobrze sprawdzi się podczas
niedzielnego obiadu z pieczenią w roli głównej.
Komentarze 0