Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę, sól oraz wodę wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około 10 minut.
  2. W dużym garnuku zagotowujemy wodę.
  3. Do gotującej wody wsypujemy kluseczki zrobione na łyżeczce z ciasta. Gotujemy aż nie wypłyną na wierzch.
  4. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju.
  5. Kluski odcedzamy. wykładamy na talerz polewamy boczkiem.

Opis przepisu:

Kluski łyżką kładzione z boczkiem to przepis kuchni chłopskiej. W zależności od regionu kluski są podawane w różnych formach i pod różnymi nazwami. Jak przygotować to proste danie? Poznaj przepis na szybki posiłek stworzone przy pomocy łyżeczki. Kluski kładzione łyżką z dodatkiem wędzonego boczku polecamy podawać z surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?