Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.
  2. Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.
  3. Paprykę pokrój w paseczki.
  4. Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.
  5. Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.
  6. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.
  8. Podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Malutkie, kuszące i... sycące „małe co nieco”, czyli biała kiełbasa zapiekana w boczku. W plastry wędzonego boczku zawijamy farsz z podsmażanej z cebulą czerwonej papryki oraz kawałki białej kiełbasy, nadziewanej żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorącą przekąskę na wielkanocny stół lub inną domową okazję z Sosem tatarskim WINIARY lub musztardą. Gwarantujemy – nikt się nie oprze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?