1

2

Przepisy

Kurczak z sosem tatarskim

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

205 calories kalorie: 205 kcal / porcja

Kurczak z sosem tatarskim to dowód na to, że grillowany filet z kurczaka w ciągu kilku chwil możemy zamienić w elegancką przystawkę lub danie na zimny, domowy lunch. Wystarczy pokroić mięso w plastry, ułożyć na liściach sałaty, polać Sosem tatarskim WINIARY i udekorować natką oraz kiełkami lucerny. Tak przygotowany kurczak z sosem tatarskim najlepiej smakuje ze świeżą bagietką z ziarnami lub tostem z grahamki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę porwij na małe kawałki i ułóż na półmisku.
  2. Filety pokrój w paseczki i ułóż na sałacie.
  3. Przykryj Sosem tatarskim.
  4. Udekoruj natką pietruszki, koperkiem i kiełkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: