Naturalna domowa maca

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 5

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiewamy. Robimy "dołeczek", wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.
  2. Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.
  3. Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!). Pieczemy kilka minut (około 3-5 min), w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.

Opis przepisu:

Naturalna domowa maca będzie doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Wykonanie jest łatwe i szybkie. Połącz ze sobą mąkę, wodę i jaja, ugnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Następnie wykrawaj małe prostokąty lub kwadraciki. Tak przygotowane piecz w piekarniku na kratce maksymalnie 5 minut! Naturalna domowa maca już zrobiona, wykonaj ją już dzisiaj w Swoim domu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?