1

2

Przepisy

Naleśniki z budyniem i owocami

4/5

przygotowanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 618 kcal / porcja

Przygotowanie:

Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj jajka i odmierzone przez Mamę drożdże i mleko. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było grudek.|
Odstaw gotowe ciasto naleśnikowe na 1 godzinę.|
Razem z Mamą ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia.|
Do chłodnego budyniu dodaj serek i delikatnie wymieszaj na jednolitą masę.|
Do masy dodaj pokrojone w kostkę banany i rodzynki.|
Poproś Mamę, żeby usmażyła naleśniki. |
Na gotowe naleśniki nakładaj łyżką masę budyniową, rozsmaruj nożem i składaj w trójkąty.|
Gotowe naleśniki możesz przybrać świeżymi owocami (truskawkami, malinami itp.) albo kwaskowym dżemem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: