Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Naleśniki z budyniem i owocami

  • Naleśniki z budyniem i owocami
  • czas Łączny czas: 40 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 618 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj jajka i odmierzone przez Mamę drożdże i mleko. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było grudek.
  2. Odstaw gotowe ciasto naleśnikowe na 1 godzinę.
  3. Razem z Mamą ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia.
  4. Do chłodnego budyniu dodaj serek i delikatnie wymieszaj na jednolitą masę.
  5. Do masy dodaj pokrojone w kostkę banany i rodzynki.
  6. Poproś Mamę, żeby usmażyła naleśniki.
  7. Na gotowe naleśniki nakładaj łyżką masę budyniową, rozsmaruj nożem i składaj w trójkąty.
  8. Gotowe naleśniki możesz przybrać świeżymi owocami (truskawkami, malinami itp.) albo kwaskowym dżemem.
Kalorie: 2472 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mąki
  • 300 ml podgrzanego mleka
  • 3 jajka
  • 10 g drożdży
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • Masa budyniowa:
  • 1 Budyń o smaku bananowym WINIARY
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 serek homogenizowany
  • 2 banany
  • 3 łyżki rodzynek
  • świeże owoce lub kwaskowy dżem do dekoracji

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 19 marca 2012
    kubolotek

    uwielbiam naleśniki , musze wyprubowac przepis

    +0
  • 27 lutego 2012
    nensi

    wygląda pysznie:)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Naleśniki z budyniem i owocami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Naleśniki z budyniem i owocami

Wydrukuj przepis

Naleśniki z budyniem i owocami

Zgłoś przepis do moderacji