Polędwiczki w sosie orzechowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki oprósz solą, pieprzem i papryką. Usmaż z obu stron na oleju (ok. 15–20 minut).
  2. Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  3. Pod koniec gotowania dodaj masło orzechowe, dokładnie rozmieszaj.
  4. Polędwiczki pokrój w ukośne plastry, polej sosem. Podawaj z makaronem muszelki i gotowanymi warzywami.

Opis przepisu:

Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie orzechowym to niebanalna propozycja na domowy obiad. Są nie tylko pyszne, lecz także proste i szybkie - można je przygotować w pół godziny. Wystarczy usmażyć polędwiczki i polać je Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY z dodatkiem masła orzechowego. Jeśli mamy ochotę, do sosu możemy dodać także ulubionych orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych), na przykład lekko podprażonych na patelni. Takie polędwiczki świetnie smakują z makaronem muszelki i gotowanymi warzywami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • MISTAN
    Już ślinka leci na takie danie
  • AleAla
    jestem chyba uzależniona od masła orzechowego! wprost ubóstwiam wszystko co go zawiera. dlatego z czystym sercem mogę przyznać, że ten przepis jest naprawdę smaczny!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?