Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 38 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 15

4/5 4 38 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę, łopatkę, nogę z kurczaka oraz marchewkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wątróbkę gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Cebulę szklimy na odrobninie oliwy.
  2. Ugotowane mięso, wątróbkę, marchew i cebulę mielimy na maszynce do mielenia mięsa.
  3. Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawy. Starannie ręką wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
  4. Przygotowaną masę wykładamy na wąską foremkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wyrównujemy, wierzch oprószamy bułką oraz mieloną papryką. Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.

Opis przepisu:

Idealny na święta, rodzinne uroczystości, a także wszelkie inne przyjęcia - domowy pasztet wieprzowo-drobiowy z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom i gościom. Pasztet przygotowujemy z kilku rodzajów mięsa: karkówki, łopatki, nogi z kurczaka i wątróbki z kurczaka, a do całości dodajemy także gotowaną marchewkę, zeszkloną cebulkę i jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy, a gotowy domowy pasztet wieprzowo-drobiowy dekorujemy mieloną papryką. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?