Rolada z boczku

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 50 min.

  • Porcje 8

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.
  2. Czosnek oczyść i drobno pokrój.
  3. Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Jarzynka WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.
  4. Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.
  5. Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.
  6. Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.
  7. Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.
  8. Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Opis przepisu:

Na niedzielne śniadanie lub świąteczną przekąskę warto przygotować roladę z boczku, nadziewaną mielonym mięsem, pachnącą czosnkiem, majerankiem i Przyprawą Jarzynka WINIARY. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY oraz świeżą bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?