składniki:
liczba porcji:
farsz:


Przygotowanie:
- Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.
- Czosnek oczyść i drobno pokrój.
- Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Jarzynka WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.
- Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.
- Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.
- Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.
- Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.
- Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYNa niedzielne śniadanie lub świąteczną przekąskę warto przygotować roladę z boczku, nadziewaną mielonym mięsem, pachnącą czosnkiem, majerankiem i Przyprawą Jarzynka WINIARY. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY oraz świeżą bagietką.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?