Zupa dyniowa z imbirem

4/5 4 99 5 1
4/5 4 99 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rozpuść w 500 ml wody.
  2. Dynię oczyść i pokrój w kostkę.
  3. Gotuj dynię w rosole do miękkości przez około 10 minut.
  4. Zmiksuj zupę. Miksując dodaj śmietankę.
  5. Dopraw zupę imbirem i pieprzem.
  6. Podawaj z grzankami serowymi.

Opis przepisu:

Jesienny przysmak: kremowa zupa dyniowa z imbirem. Na bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiona śmietanką, imbirem i pieprzem. Lekka, ale rozgrzewająca, działa jak naturalny afrodyzjak. Będzie bardziej pożywna, jeśli serwowane do niej kromki grzanek z żółtym serem zapieczemy z plasterkiem boczku lub salami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?