Deser z jogurtem greckim

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dowolne galaretki owocowe (2 takie same) rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wymieszać je z jogurtem greckim i rozlać do pucharków.
  2. Do garnka przełożyć palmę, dodać do niej wodę i brązowy cukier, zagotować na małym ogniu. Dodać do tego sok wyciśnięty z całej cytryny, wsypać kisiel w proszku, dokładnie wymieszać i chwilkę gotować do zgęstnienia. Masę ostudzić.
  3. Dodać do niej serek waniliowy i dokładnie wymieszać.
  4. Masę rozłożyć na masie z jogurtem greckim.
  5. Można dowolnie udekorować.

Opis przepisu:

Deser z jogurtem greckim to sposób na lekkie i dietetyczne zaspokojenie potrzeby słodyczy. Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY, nada deserowi świeżości i sprawi, że całość będzie miała ciekawy, cytrusowy posmak. Zachwyceni będą młodzi i dorośli domownicy. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?